Top

GDPR

Politica de protectie a detelor

SC LINX LMN SRL, denumită generic în cele ce urmează și elinx, în calitate de autor, proprietar, administrator al website-ului tiaparfume.ro, respectă caracterul privat și securitatea informației furnizate de către dumneavoastră atunci când utilizați acest website, inclusiv a datelor cu caracter personal, scop în care a creat și aplică prezenta politică de confidențialitate.

Accesul/vizitarea acestui website de către dumneavoastră se supune termenilor și condițiilor de utilizare și politicii de confidențialitate, implică acceptul explicit al dumneavoastră cu privire la acestea și reprezintă întreaga ințelegere (contractul) dintre părți.

elinx își rezervă dreptul de a schimba și actualiza în orice moment conținutul website-ului tiaparfume.ro, precum și prezenta politică de confidențialitate și termenii și condițiile de folosire, fără niciun fel de notificare prealabilă. De aceea, te rog să vizitezi periodic această secțiune pentru a verifica termenii și condițiile pe care ai agreat să le respecți.

Termenii și condițiile prezentate sunt valabile și se aplică pentru toate website-urile din domeniul elinx și pentru care SC LINX LMN SRL are calitatea de autor/proprietar/administrator. Toate aceste website-uri (așa cum există ele în prezent sau vor fi ulterior implementate) precum și website-ul tiaparfume.ro vor fi denumite generic, în mod individual sau colectiv, site și/sau site-uri în cele ce urmează.

În cadrul prezentului document, cuvintele la singular includ pluralul, cuvintele la plural includ singularul, cuvintele care denotă genul masculin includ femininul, și cuvintele care denotă genul feminin includ masculinul.

elinx se angajează să protejeze intimitatea clienților săi și își ia foarte în serios responsabilitatea privind securitatea informațiilor clienților. Vom fi clari și transparenți cu privire la informațiile pe care le colectăm și la ceea ce vom face cu aceste informații.

Această politică stabilește următoarele:

 • 1. ce date personale colectăm și procesăm despre dumneavoastră în legătură cu relația dumneavoastră cu noi în calitate de client și prin utilizarea de către dumneavoastră a site-ului nostru și a serviciilor online;

 • 2. de unde obținem datele;

 • 3. ce facem cu aceste date;

 • 4. cum stocăm datele;

 • 5. cui transferăm/dezvăluim aceste date;

 • 6. cum ne ocupăm de drepturile dumneavoastră de protecție a datelor;

 • 7. și cum respectăm regulile de protecție a datelor.

Toate datele cu caracter personal sunt colectate și prelucrate în conformitate cu legislația privind protecția datelor din România și UE.

Operator de date:

„elinx” (denumită în continuare „noi”, „noastră” sau „elinx” în această politică), în această politică, se referă în primul rând la SC LINX LMN SRL. Societatea este inregistrată în România la Oficiul Registrului Comerțului, Calea Națională nr. 37C, Botoșani, RO 10898945, J07/288/1998. SC LINX LMN SRL este „operatorul de date” al tuturor informațiilor personale colectate și utilizate în legătură cu clienții elinx în sensul dispozițiilor legii române și a Regulamentului UE 679/2016 privind prelucrarea datelor cu caracter personal. SC LINX LMN SRL este operator de date cu caracter personal înregistrat la ANSPDCP cu numărul 10834.

Ce tip de date personale colectăm:

Datele personale înseamnă orice informație referitoare la dumneavoastră care ne permite să vă identificăm, cum ar fi numele dumneavoastră, datele de contact, detaliile de plată și informațiile despre accesul dumneavoastră pe site-ul nostru.

Putem colecta date personale de la dumneavoastră atunci când vă creați un cont elinx în vederea evaluării ofertelor noastre sau achiziționării unui produs din magazinul nostru online, când utilizați site-ul web sau alte site-uri accesibile prin intermediul site-ului web, când participați la un sondaj sau concurs sau când ne contactați.

Mai exact, putem colecta următoarele categorii de informații:

 • a. Numele, adresa de domiciliu, adresa de e-mail, numărul de telefon, cardul de credit/debit sau alte detalii de plată;

 • b. Informații detaliate despre cumpărători, care includ numele, data nașterii, sexul;

 • c. Informații despre utilizarea de către dumneavoastră a site-ului nostru;

 • d. Comunicațiile pe care le faceți cu noi sau pe care le direcționați către noi prin scrisori, e-mailuri, servicii de chat, apeluri și rețele de socializare.

Vom procesa orice fel de alte date doar dacă v-ați dat consimțământul explicit sau acest lucru este cerut de legile în vigoare la acel moment dat sau ați facut publice aceste date în mod deliberat.

Pentru ce folosim datele dumneavoastră personale, de ce și pentru cât timp:

Datele dumneavoastră pot fi utilizate în următoarele scopuri:

 • a. Pentru furnizarea produselor și serviciilor pe care le solicitați: folosim informațiile pe care ni le furnizați pentru a efectua serviciile pe care le-ați solicitat în legătură cu achizițiile dumneavoastră, inclusiv modificările solicitate legate de aceste achiziții;

 • b. Pentru a vă contacta în cazul unei schimbări a condițiilor de achiziție. Aceste informații nu au scop comercial și nu vă puteți dezabona de la ele;

 • c. Pentru verificarea cardului de credit sau a altui tip de card folosit pentru plată: folosim informațiile dumneavoastră de plată în scopuri de contabilitate, facturare și audit și pentru detectarea și/sau prevenirea oricăror activități frauduloase;

 • d. În scopuri administrative sau juridice: folosim datele dumneavoastră pentru analiză statistică și de marketing, testarea sistemelor, studii privind satisfacția clienților, întreținere și dezvoltare sau pentru a rezolva o dispută sau o revendicare. Societatea noastră nu realizează profilarea datelor pe baza datelor pe care le colectăm de la dumneavoastră în scopuri de analiză statistică și de marketing. Orice activitate de profilare va fi efectuată numai cu consimțământul dumneavoastră prealabil și depunând toate eforturile pentru a vă asigura că toate datele pe care se bazează sunt corecte.

 • e. Securitate, sănătate, administrație, prevenirea/detectarea infracțiunilor: este posibil să transmitem informațiile dumneavoastră autorităților guvernamentale sau organelor de aplicare a legii pentru a respecta cerințele legale;

 • f. Pentru comunicări ale serviciului de asistență clienți: folosim datele dumneavoastră pentru a gestiona relația noastră cu dumneavoastră ca și client și pentru a ne îmbunătăți serviciile și experiența dumneavoastră cu noi;

 • g. Pentru a furniza servicii personalizate: folosim datele dumneavoastră pentru a furniza informații care credem că vă interesează înainte, în timpul și după achiziția dumneavoastră și pentru a personaliza serviciile pe care vi le oferim, cum ar fi oferte speciale;

 • i. Marketing: din când în când, vă vom contacta cu informații despre oferte promoționale și produse auxiliare prin intermediul comunicărilor online. Cu toate acestea, veți avea opțiunea de a vă abona sau dezabona de la astfel de comunicări, indicând acest lucru în etapa de creare a contului elinx. De asemenea, la orice comunicare online din partea noastră, veți avea ocazia să indicați că nu mai doriți să primiți materialele noastre de marketing direct.

Vom procesa datele dumneavoastră personale numai în cazul în care avem o bază legală pentru a face acest lucru. Baza legală va depinde de motivele pentru care am colectat și pentru care trebuie să folosim datele dumneavoastră personale.

În cele mai multe cazuri, va trebui să procesăm datele dumneavoastră personale pentru a le putea introduce în contractul nostru de vânzare cu dumneavoastră.

De asemenea, putem prelucra datele dumneavoastră personale într-unul sau mai multe dintre următoarele cazuri:

 • – Pentru a respecta o obligație legală (de exemplu, cerințele fiscale sau vamale sau cele privind protecția consumatorilor);

 • – Ne-ați dat consimțământul pentru utilizarea datelor dumneavoastră personale (de exemplu, pentru utilizarea în scopuri comerciale);

 • – Pentru a vă proteja interesele vitale sau cele ale unei alte persoane;

Face parte din interesele noastre legitime în funcționarea ca o societate comercială (de exemplu, în scopuri administrative).

Doar copiii cu vârsta de cel puțin 16 ani pot să-și dea consimțământul. Pentru copiii sub această vârstă, este necesar consimțământul părinților sau al tutorilor legali ai copiilor.

Nu vom păstra datele dumneavoastră mai mult decât este necesar pentru a îndeplini scopul pentru care sunt prelucrate. Pentru a determina perioada de păstrare adecvată, luăm în considerare cantitatea, natura și sensibilitatea datelor personale, scopurile pentru care le prelucrăm și dacă putem atinge aceste scopuri prin alte mijloace.

De asemenea, trebuie să luăm în considerare perioadele pentru care ar putea fi necesar să păstrăm date cu caracter personal pentru a ne îndeplini obligațiile legale (de exemplu, în legătură cu revendicările pentru returnarea produselor) sau pentru a ne ocupa de reclamații, întrebări și pentru a ne proteja drepturile legale în cazul unei revendicări.

Atunci când nu mai avem nevoie de datele dumneavoastră personale, le vom șterge sau distruge în siguranță. De asemenea, vom lua în considerare dacă și cum putem minimiza în timp cantitatea de date personale pe care le folosim și dacă putem asigura anonimitatea datelor dumneavoastră personale astfel încât acestea să nu mai fie asociate cu dumneavoastră sau să vă identifice, caz în care putem folosi acele informații fără a vă notifica ulterior.

Securitatea datelor dumneavoastră personale:

Respectăm proceduri stricte de securitate în stocarea și dezvăluirea datelor dumneavoastră personale și pentru a le proteja împotriva pierderii, distrugerii sau deteriorării accidentale. Datele pe care ni le furnizați sunt protejate cu ajutorul tehnologiei SSL (Secure Socket Layer). SSL este metoda standard în industrie de criptare a informațiilor personale și a datelor cardurilor de credit, pentru ca acestea să fie transferate în siguranță prin internet.

Toate detaliile de plată sunt transmise printr-o conexiune de tip SSL și sunt stocate în conformitate cu standardele privind securitatea datelor din industria plăților cu cardul.

Este posibil ca noi să dezvăluim informațiile dumneavoastră unor terțe părți de încredere în scopurile stabilite în această politică de confidențialitate. Solicităm tuturor părților terțe să dispună de măsuri tehnice și operaționale de securitate adecvate pentru a vă proteja datele personale, în conformitate cu legislația română și UE privind normele de protecție a datelor.

Transferul internațional de date:

elinx nu transferă datele cu carater personal colectate către străinătate indiferent că este vorba despre state membre UE sau din afara Spațiului Economic European.

Împărtășirea datelor dumneavoastră personale:

Datele dumneavoastră personale nu sunt communicate altor companii partenere sau asociate elinx.

Cu toate acestea, în mod exceptional, putem împărtăși datele dumneavoastră personale cu următoarele terțe părți în scopul descris în această politică de confidențialitate:

 • a. Autoritățile guvernamentale, organismele de aplicare a legii, autoritățile de reglementare pentru a respecta cerințele legale;

 • b. Companiile de carduri de credit și de debit care vă facilitează plățile către noi și de screening antifraudă, care ar putea necesita informații despre metoda dumneavoastră de plată și livrarea produsului pentru a procesa plata sau a asigura securitatea operațiunii dumneavoastră de plată;

 • c. Consultanți juridici și alți profesioniști, instanțe judecătorești și organe de aplicare a legii din toate arealele în care activăm, pentru a ne impune drepturile legale în legătură cu contractul nostru cu dumneavoastră;

Secțiunea contul meu:

Toate datele colectate la înregistrare în secțiunea contul meu vor fi procesate în conformitate cu prezenta politică de confidențialitate.

Înțelegem importanța luării unor măsuri suplimentare pentru protecția intimității și siguranța copiilor. Astfel, copiii sub 16 ani nu vor putea deschide un cont elinx. Vom șterge orice cont elinx creat de un copil sub 16 ani, de îndată ce ne este adus la cunoștință acest lucru.

Atunci când utilizarea datelor dumneavoastră personale se bazează pe acordul dumneavoastră, aveți opțiunea de a vă retrage consimțământul de prelucrare și de a șterge datele dumneavoastră personale în orice moment făcând clic pe butoanele „ștergere” din secțiunea contul meu.

Păstrăm informațiile dumneavoastră personale cuprinse în secțiunea contul meu atâta timp cât dețineți contul. Rețineți că perioadele generale de păstrare se aplică tuturor datelor personale pe care le colectăm pentru a încheia un contract cu dumneavoastră sau pentru a efectua respectivul contract sau pentru că avem o obligație legală de a le procesa.

Modulele cookie și monitorizarea site-ului:

Această pagină de internet folosește module cookie pentru a ne permite să îmbunătățim serviciile pe care vi le oferim și să furnizăm anumite funcții pe care le puteți găsi utile. Acestea pot include module cookie ale partenerilor media și de publicitate care sunt salvate pe dispozitivul dumneavoastră atunci când vizitați pagina noastră. Vă rugăm să vizitați paginile de internet ale partenerilor noștri pentru a afla informații despre politica lor de confidențialitate și privind modulele cookie.

Modulele cookie sunt fișiere text mici care sunt transferate pe hard drive-ul computerului dumneavoastră prin browserul web pentru a ne permite să vă recunoaștem browserul și a ne ajuta să monitorizăm vizitatorii paginii noastre de internet; astfel, acestea ne permit să înțelegem mai bine produsele și serviciile care vi se potrivesc cel mai bine. Un modul cookie conține datele dumneavoastră de contact și informații care ne permit să vă identificăm computerul atunci când ne răsfoiți pagina, pentru a vă ajută să finalizați rezervarea. Majoritatea browserelor web acceptă automat modulele cookie, dar, dacă doriți, puteți schimba aceste setări de browser acceptând, respingând și ștergând module cookie. Secțiunea „ajutor” a barei de instrumente din majoritatea browserelor vă va spune cum să împiedicați acceptarea de module cookie noi de către browser, cum să setați browserul să vă înștiințeze când primiți un modul cookie nou sau cum să dezactivați complet modulele cookie. Dacă alegeți să modificați aceste setări, este posibil să constatați că anumite funcții și caracteristici nu vor funcționa conform așteptărilor. Modulele cookie pe care le folosim nu detectează nicio informație stocată pe computerul dumneavoastră.

Pentru mai multe informații despre modulele cookie și despre cum să împiedicați instalarea modulelor cookie, vizitați pagina de internet: http://www.allaboutcookies.org.

Responsabilul cu protecția datelor:

Am desemnat un responsabil cu protecția datelor („RPD”) pentru a supraveghea respectarea acestei politici. Dacă aveți întrebări cu privire la această politică sau la modul în care ne ocupăm de informațiile dumneavoastră personale, vă rugăm să contactați RPD la office@tiaparfume.ro. Aveți dreptul să adresați o plângere în orice moment unei autorități de supraveghere. Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal este autoritatea principală de supraveghere a protecției datelor pentru elinx, în calitate de operator de date român.

Drepturile dumneavoastră legate de protecția datelor:

În anumite circumstanțe, prin lege aveți dreptul:

 • 1. Să solicitați informații despre faptul că deținem informații personale despre dumneavoastră și, dacă da, despre ce informații este vorba și de ce le deținem/folosim.

 • 2. Să solicitați accesul la informațiile dumneavoastră personale (cunoscută sub denumirea „solicitare de acces persoană vizată”). Acest lucru vă permite să primiți o copie a informațiilor personale pe care le deținem despre dumneavoastră și să verificați dacă le procesăm în mod legal.

 • 3. Să solicitați corectarea informațiilor personale pe care le deținem în legătură cu dumneavoastră. Acest lucru vă permite să corectați orice informații incomplete sau inexacte pe care le deținem despre dumneavoastră.

 • 4. Să solicitați ștergerea informațiilor dumneavoastră personale. Acest lucru vă permite să ne cereți să ștergem sau să eliminăm informațiile personale acolo unde nu există motive întemeiate pentru a continua să le procesăm. De asemenea, aveți dreptul să ne solicitați să ștergem sau să eliminăm informațiile dumneavoastră personale în cazul în care v-ați exercitat dreptul de a vă opune prelucrării (a se vedea mai jos).

 • 5. Să vă opuneți prelucrării informațiilor dumneavoastră personale în cazul în care ne bazăm pe un interes legitim (sau pe cel ale unei terțe părți) și există ceva despre situația dumneavoastră specifică care vă face să doriți să obiectați asupra prelucrării pe acest motiv. De asemenea, aveți dreptul să faceți obiecții în cazul în care prelucrăm informațiile dumneavoastră personale în scopuri de marketing direct.

 • 6. Să vă opuneți cu privire la luarea automată a deciziilor, inclusiv analiza profilului, adică să nu faceți obiectul niciunei decizii automate prin utilizarea informațiilor dumneavoastră personale sau a analizei profilului dumneavoastră.

You don't have permission to register

Reset Password